Βρίσκεστε εδώ: ΠαθήσειςΥπογονιμότητα - Ανδρολογία

Στυτική Δυσλειτουργία

Ως Στυτική Δυσλειτουργία ορίζεται η επαναλαμβανόμενη αδυναμία έναρξης και διατήρησης της ΣΤΥΣΗΣ του πέους, επαρκής για διείσδυση και ικανής για την επίτευξη μιας ολοκληρωμένης σεξουαλικής επαφής. Σε κάθε άνδρα μπορεί να συμβεί κάποια στιγμή να μην μπορεί να αποδώσει όπως η περίσταση το απαιτεί και αυτό μπορεί να οφείλεται σε υπερβολικό άγχος, σε μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ ή σε κούραση. Σίγουρα αυτό εάν συμβεί μόνο για μια φόρα δεν αποτελεί πρόβλημα. Αν όμως η κατάσταση αυτή επαναλαμβάνεται – δηλ. περισσότερο από τις μισές φορές που γίνεται προσπάθεια ερωτικής επαφής τότε το θέμα είναι διαφορετικό. Διαβάστε περισσότερα: Στυτική Δυσλειτουργία

Πρόωρη Εκσπερμάτιση

Η πρόωρη εκσπερμάτιση αποτελεί την πιο συχνή διαταραχή των δυσλειτουργιών της εκσπερμάτισης και εμφανίζεται περίπου στο 1/3 των ανδρών. Ορίζεται ως η μη ικανότητα του άντρα να ελέγχει ο ίδιος την εκσπερμάτισή του με αποτέλεσμα να εκσπερματίζει χωρίς τη θέλησή του, με ελάχιστο σεξουαλικό ερεθισμό, πριν, κατά τη διάρκεια, ή σχεδόν αμέσως μετά τη διείσδυση και πριν το επιθυμήσει ο ίδιος.

Διαβάστε περισσότερα: Πρόωρη Εκσπερμάτιση

Κιρσοκήλη

Τι είναι η κιρσοκήλη;

Κιρσοκήλη ονομάζεται η κιρσοειδής διεύρυνση των φλεβών του όρχεως. Η κιρσοκήλη στο 90% των περιπτώσεων εμφανίζεται αριστερά, ενώ στο 10% είναι αμφοτερόπλευρη. Aποτελεί τη συχνότερη αιτία ανδρικής υπογονιμότητας.

 

Διαβάστε περισσότερα: Κιρσοκήλη

Κάμψη Πέους

Άλλες ονομασίες της πάθησης είναι Νόσος Peyronie και ινώδης σκλήρυνση  πέους. Χαρακτηριστικό της νόσου είναι ο σχηματισμός μιας ινώδους πλάκας στο πέος, κάτω από το δέρμα με αποτέλεσμα την κάμψη και γωνίωση του πέους και πόνο κατά τη διάρκεια της στύσης. Σε κάποιες περιπτώσεις, η κάμψη αυτή μπορεί να είναι τόσο έντονη, ώστε να μην μπορεί να γίνει διείσδυση του πέους και τελικά η σεξουαλική επαφή να είναι ανέφικτη. Η παραμόρφωση και ο πόνος του πέους είναι δυνατό να κάνουν την σεξουαλική επαφή δύσκολη έως αδύνατη, διαταράσσοντας την σεξουαλική και συναισθηματική σχέση του ζευγαριού.

Διαβάστε περισσότερα: Κάμψη Πέους
Κύλιση στην Αρχή