Βρίσκεστε εδώ: ΠαθήσειςΣυχνές Παθήσεις

Καλοήθης Υπερπλασία του Προστάτη

Είναι μια καλοήθης διόγκωση του προστάτη, που εμφανίζεται σε ποσοστό 40-50% των ανδρών της έκτης δεκαετίας, έως 70% στους άνδρες της έβδομης δεκαετίας και έως 88% στους άνδρες της ένατης δεκαετίας. Η ΚΥΠ μπορεί να οδηγήσει σε αυξανόμενη πίεση στην ουρήθρα, που με τη σειρά της οδηγεί στην παρεμπόδιση της ροής των ούρων.

Διαβάστε περισσότερα: Καλοήθης Υπερπλασία του Προστάτη

Οξυτενή Κονδυλώματα

Πρόκειται για εξωφυτικά μορφώματα που βλαστάνουν στη γεννητική και περιγεννητική χώρα. Συχνότερα προσβάλλεται η βάλανος του πέους και η ακροποσθία. Τα κονδυλώματα (warts) γνωρίζουν ιδιαίτερη αύξηση της συχνότητάς τους τα τελευταία χρόνια. Το άτομο συνήθως παρατηρεί την εμφάνιση μικρών “ελιών” πάνω στο πέος, σε σημεία που δεν υπήρχαν προηγουμένως.

Διαβάστε περισσότερα: Οξυτενή Κονδυλώματα

Γυναικεία Ακράτεια Ούρων

Ακράτεια ούρων είναι η ξαφνική, μη ελεγχόμενη απώλεια ούρων. Συνήθως είναι ένα ενοχλητικό σύμπτωμα, που επηρεάζει την ποιότητα ζωής των πασχόντων. Παρόλο που πάρα πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν ακράτεια σε κάποια φάση της ζωής τους, οι περισσότεροι διστάζουν να μιλήσουν στον Ουρολόγο. Η ακράτεια ούρων είναι πιο συχνή με την πάροδο της ηλικίας, είναι δύο φορές πιο συχνή στις γυναίκες και επηρεάζει περισσότερο εκείνες που έχουν γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό.

Διαβάστε περισσότερα: Γυναικεία Ακράτεια Ούρων

Ουρολοιμώξεις στη Γυναίκα

Οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στις ουρολοιμώξεις από τους άνδρες εξαιτίας της γυναικείας ανατομίας, η οποία διευκολύνει την είσοδο και τον πολλαπλασιασμό των παθογόνων μικροοργανισμών. Μερικοί από τους λόγους για την αυξημένη συχνότητα ουρολοιμώξεων στις γυναίκες είναι το μικρό μήκος της ουρήθρας (που επιτρέπει την εύκολη είσοδο μικροβίων στην κύστη) και η γειτνίαση της γυναικείας ουρήθρας με τον πρωκτό. Σημαντικό ρόλο κατέχει επίσης η αναβολή της ούρησης εξαιτίας της επιθυμίας των περισσοτέρων γυναικών να επισκεφθούν την τουαλέτα του σπιτιού τους ή έστω μια στην οποία εφαρμόζονται οι συνθήκες υγιεινής που επιθυμούν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα ούρα να λιμνάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην κύστη και τα μικρόβια να έχουν το χρονικό περιθώριο να πολλαπλασιαστούν και να δημιουργήσουν την κλινική εικόνα της ουρολοίμωξης. Ακόμα, σε ορισμένες γυναίκες η ουρολοίμωξη σχετίζεται με τη σεξουαλική επαφή.Οι ουρολοιμώξεις στις γυναίκες εκτός από τη μεγαλύτερη συχνότητα τους σε σχέση με τους άνδρες χαρακτηρίζονται και από σχετικώς ηπιότερη εικόνα, εφ' όσον στην πλειονότητα τους αφορούν το κατώτερο ουροποιητικό σύστημα.

Διαβάστε περισσότερα: Ουρολοιμώξεις στη Γυναίκα

Λιθίαση Ουροποιητικού Συστήματος

Λιθίαση ουροποιητικού είναι η δημιουργία λίθου ή λίθων μέσα στην αποχετευτική μοίρα του ουροποιητικού συστήματος.Ανάλογα λοιπόν με την εντόπιση, έχουμε λιθίαση των νεφρών, λιθίαση των ουρητήρων, λιθίαση της ουροδόχου κύστης και τέλος λιθίαση της ουρήθρας. Παράγοντες που  επηρεάζουν τον σχηματισμό λίθων  είναι το οικογενειακό ιστορικό ουρολιθίασης, οι διατροφικές συνήθειες, οι κλιματολογικές συνθήκες, το επάγγελμα και η ύπαρξη ανατομικών ανωμαλιών του ουροποιητικού που προκαλούν στάση των ούρων.

Διαβάστε περισσότερα: Λιθίαση Ουροποιητικού Συστήματος

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 2

Κύλιση στην Αρχή